Agricultură
Agricultura era ocupatia de capetenie a locuitorilor. Se cultiva – grau, orz, ovaz, porumb, legume si zarzavaturi. Prin 1914-1916 cativa oameni din sat au luat o gradina de zarzavat care s-a dovedit a fi o ocupatie banoasa.
Mai tori oamenii stiau ca e bine sa ai pomi fructiferi de aceea cautau sa-ai altoiasca o parte din pomi. O parte din fructe le uscau pentru iarna, o parte le vindeau sau le faceau rachiu.
Aproape fiecare locuitor avea butuci de vita de vie. Mai ales dupa razboi au plantat o multime de vita de vie americana, mai avantajoasa pentru ca nu trebuia stropita.
Ca plante textile se cultiva inul din care se faceau saci, cat si poloage, fete de masa. Canepa nu se cultiva, dar se culegea cea salbatica din care se faceau funii, streanguri.
Satul era foarte bogat in islaz. In fata satului, peste Dunare, erau ostroavele – Alionte, Balabanu, Atarnati, Veriga unde oamenii isi duceau vitele la pasune.
Erau si cativa cresccatori individuali de albine. Si astazi mai multe familii care continua din tata in fiu traditia cresterii albinelor, un exemplu fiind cel al lui Ion si Gheorghe Danila.
O parte a locuitorilor se ocupau si cu pescuitul. In sat se afla o moara cu abur, cu motor, care macina pentru nevoile satului. Erau tot felul de mestesugari fierari, lemnari, tamplari, doghari, cizmari, croitori.